Rólunk

TÁJÉKOZTATÓ AZ ALKOTÓ CSOPORTRÓL.
PRIZMA KÖR

R’bert Bob (Balázs Róbert Zsolt) vagyok az PRIZMA KÖR alapítója és vezetője.
A történetünk azzal kezdődött, hogy öt éven keresztül tartottam kezdőknek és haladóknak fotóoktatást. A „nálam” végzett alkotók regisztrálva lettek, így
60-70-en gyűltek össze. Az évek folyamán mindig visszahívtam őket az épp aktuális gyakorlati foglalkozásra. Majd jött az ötlet, mikor már én is aktívan részt vettem a MAFOSZ által hirdetett fotópályázatokon, hogy ne csak pártoló tagként, hanem egy alkotó csoporttal csatlakozzunk a MAFOSZ szövetségébe.
Hosszas dilemmázás és informálódás után végül is úgy döntöttem, hogy alapítok egy csoportot az eddig nálam végzett alkotókból.
2002. novemberében az alapító közgyűlésre 23-an jöttek el.
A hivatalos bejegyzésre csak 2003. 04. 05 -én került a Fővárosi Bíróságon.
Székhely szerint Budapesthez tartozik, de országos hatáskörű a tevékenysége. Jelenleg változó a létszámunk. De a tagfelvételeink folyamatosak, minden évben kétszer tarunk tagfelvételi napot, áprilisban és októberben.
Körünkben nem csak végzett fotográfusok, fotótanfolyamot végzett fiúk, lányok tartózkodnak, hanem amatőr szintem hobbyként fényképező, alkotó, kiállító tagok is szerepelnek.
A tagfelvételünkben nincs megkötés erre, hogy milyen végzettséggel lehet a csoportba felvételt nyerni.

A csoport a havi rendszerességekkel meghirdetett magyar ill. külföldi fotópályázatokon, szalonokon és biennálékon vesz részt pályázat útján a képeivel, nyaranta az országos táborokban találkozhatnak alkotóinkkal.

A KÖR tevékenysége:
• Évente két fotópályázatot írunk ki, ami két évente ismétlődik.Összesen 4 pályázatunk van.
• Csoportos kiállítás a tagjai részére, az új alkotásokból évente többször.
• Mellette a KÖR, eszközben és ötletekben segítséget nyújt az alkotói részé, önálló kiállítás megvalósításában.
• Kéthavonta, különböző témákban fakultatív, oktató foglalkozást rendez meg.
Pl: Őszi-, téli fotótúra, szabadtéri portréfelvétel készítés, műtermi aktfotózás, fényfestés-fényrajz, éjszakai fotózás, falusi riport-fotózás, valamint fotótúra valamelyik vidéki nagyvárosba, faluba.Vagy egy felvetett témát dolgozunk fel egész évben.

A KÖR további elgondolásai:

• Más fotókörrel, vagy képzőművészekkel együtt, azonos téma feldolgozása és kidolgozása, melyet kiállítással zárunk.
• Fél karitatív tevékenység, évente egy-két alkalommal fényképeket készítünk más közösségekről, akikről ritkán készült felvétel.

Elérhetőségeink:
R’bert Bob,
+36 20 911 7257.
prizmakarika@gmail.com